Projekt nowoczesnego ciepłego wnętrza gabinetu odnowy biologicznej Bielsko – Biała

2015-11-jmsSTUDIO-projekt-wnętrz-bielsko-biała-Pomysł-na-nowoczesna-recepcja-w-ciepłym-klimacie
Założeniem w projektowanym wnętrzu było stworzenie nowoczesnej ale ciepłej recepcji oraz poczekalni dla klientów. Ten efekt udało się uzyskać poprzez zastosowanie drewna na ścianie oraz posadzce. Również wykorzystane płytki są w ciepłym odcieniu szarości. Całą kolorystykę uzupełnia biel oraz stal szczotkowana z której wykonano ladę recepcyjną. Kluczowym elementem Mającym wpły na klimat wnętrza jest zróżnicowane oświetlenie o barwie białej, ciepłej.
2015-11-jmsSTUDIO-projekt-wnętrz-bielsko-biała-Zielone-ściany-jako-pomysł-na-ciekawą-dekorację
W projekcie wykorzystano zróżnicowane materiały. Jednym z nich był mech, który wykorzystano na jednej ze ścian A który to stał się tłem dla logo i nazwy firmy. Ta ekologiczna dekoracja ścian jest idealnym podkreśleniem Charakteru miejsca a także niebanalnym pomysłem na zaaranżowanie ciekawej przestrzeni.Ciemnozielony kolor Mchu doskonale komponuje się z ciepłym odcieniem płytek i drewna.
2015-11-jmsSTUDIO-projekt-wnętrz-bielsko-biała-Beton-architektoniczny-we-wnętrzu-spa-surowy-ale-ciepły
W aranżacji salonu fryzjerskiego podobnie jak w pozostałych pomieszczeniach projektanci postawili na Nowoczesne materiały. Drewno sąsiaduje tutaj z surową strukturą betonu architektoniczngo, który ułożony Został na jednej ze ścian. Wykorzystany beton jest w białym odcieniu dzięki czemu komponuje się z pozostałymi Materiałami ale stanowi mocny akcent we wnętrzu.
2015-11-jmsSTUDIO-projekt-wnętrz-bielsko-biała-Szklane-ściany-w-nowoczesnym-wnętrzu-gabinetu
Projekt przewidywał takie zaprojektowanie danej przestrzeni aby pomieszczenia sąsiadujące z recepcją zostały od niej Oddzielone za pomocą przeszklonych ścian. Taki zabieg spowodował, że cała przestrzeń nabrała lekkości A z recepcji klienci mogą obserwować co dzieje się w pozostałych pomieszczeniach.
2015-11-jmsSTUDIO-projekt-wnętrz-bielsko-biała-Pomysł-na-dekoracyjny-sufit-we-wnętrzu-salon-kosmetyczny-bielsko
W naturalnym wnętrzu gabinetu zaprojektowano grafikę,którą wyeksponowano za pomocą sufitu napinanego Typu Barrisol. Grafika jest dodatkowo podświetlona poprzez zastosowanie oświetlenia led montowanego nad konstrukcją Sufitu. Motyw kwiatów, który wykorzystano na suficie nawiązuje do naturalnych kosmetyków wykorzystywanych w gabinecie. Oświetlenie pomieszczenia uzupełniają oprawy oświetleniowe montowane w suficie podwieszanym jak i te w postaci kierunkowych reflektorów .
2015-11-jmsSTUDIO-projekt-wnętrz-bielsko-biała-Lustro-jako-uniwersalny-materiał-w-nowoczesnym-wnętrzu-salon-fryzjerski
W gabinecie twarz ciało aby podziwiać projektantom zależało na stworzeniu przestrzeni, która stanie się tłem i sprzyjać będzie Relaksowi i odprężeniu. Zastosowane materiał takie jak drewno, biel uzupełnione zostały o lustra, która w tym wnętrzu spełniają kilka funkcji. Oczywistym stało się dla projektantów, że w takim miejscu duże lustro jest niezbędne aby podziwiać efekty zabiegów. Lustro wykorzystano Także jako wykończenie ściany za blatem z umywalkami a fakt, że jest montowane do pełnej wysokości ściany sprawia że odbija także dekoracyjny sufit.
2015-11-jmsSTUDIO-projekt-wnętrz-bielsko-biała-Zastosowanie-szkła-elektrochromatycznego-w-aranżacji-wnętrza-usługowe
W gabinecie twarz ciało koniecznym stało się wydzielenie miejsca gdzie kliencie będą mogli przygotować się do zabiegu. W tym celu projekt zakładał powstanie szklanej ściany, która dzięki zastosowaniu szkła elektrochromatycznego Może stać się w klika sekund nieprzeźroczysta. Prosta forma ściany dzięki zastosowaniu nowatorskiego materiału spełnia Nową funkcję a co najważniejsze w projektowanym pomieszczeniu nie ogranicza wizualnie dostępnej przestrzeni.
ZOBACZ INNE PROJEKTY