Wnętrza restauracji Browarnej Browar Lubicz w Krakowie
Zespół projektowy
projekt został opracowany przez zespół jmsSTUDIO s.c.Dodatkowe informacje
Kategorie
Wnętrza gastronomiczne Wnętrza usługowe Wybrane aranżacje
PROJEKT WNETRZ RESTAURACJI BROWARU W KRAKOWIE
Na poziomie parteru znajduje się sala z barem przeznaczona dla osób palących. Niskie kolebkowe sklepienie buduje doskonały klimat sprzyjający degustacji piwa w gronie znajomych. Niepowtarzalną atmosferę wnętrza budują stylowe meble, dodatki i grafiki w stylu retro.
ARANZACJA LOKALU GASTRONOMICZNEGO W STYLU RETRO RESTAURACJA W STYLU RETRO
Na specjalną uwagę zasługuje instalacja oświetlenia. Zastosowane rozwiązanie w postaci zwykłych, nieobudowanych żarówek zwisających na kablach różnej długości daje intrygujący i oryginalny efekt wizualny. Czarne kable prowadzone i wijące się po płaszczyźnie sklepienia tworzą frapujący, abstrakcyjny obraz, doskonale wpisujący się w klimat wnętrza.
POMYSL NA EKSTRAWAGANCKA LAZIENKE W LOKALU UZYTKOWYM
Łazienka na najwyższym poziomie budynku zwraca na siebie uwagę swoją ekstrawagancją, lecz równocześnie doskonale wpisuje się w klimat sąsiedniej sali restauracyjnej.
Najmocniejszym akcentem aranżacji z całą pewnością jest czarno-biała posadzka w układzie karo nadająca pomieszczeniu elegancki, szykowny charakter. Dekoracyjny sufit natomiast wprowadza do pomieszczenia szczyptę surrealistycznej wariacji. Reszta wnętrza otrzymała białą i jasnoszarą kolorystykę z akcentami z drewna i czarnych paneli.
PROJEKT NOWOCZESNEJ LAZIENKI ZE STYLIZOWANA GRAFIKA
Aranżacja łazienki łączy w sobie tradycję z nowoczesnością. Przeskalowana grafika historyczna świetnie współgra z minimalistycznym, modernistycznym wnętrzem.
PROJEKT ELEGANCKIEJ RESTAURACJI W HISTORYCZNYM WNETRZU
Najwyższa kondygnacja to wysokie i jasne poddasze z piękną, odkrytą więźbą dachową. Stylizowane meble uzyskała ciemnobrązowy kolor, nawiązując tym samym do koloru historycznych elementów konstrukcyjnych. Na szczególną uwagę zasługuje wykończenie ścian znajdujących się poniżej stolarki okiennej.
Znalazły się tam dekoracje w postaci drewnianych ram, wypełnionych na zmianę ekskluzywną, pikowaną tapicerką oraz eleganckim, frezowanym lustrem.
ARANZACJA SALI KONFERENCYJNEJ W ZABYTKOWYM POMIESZCZENIU
Wnętrze zostało zaprojektowane w ten sposób, by mogło pełnić wiele funkcji. Przestrzeń może być wykorzystywana nie tylko jako sala restauracyjna, ale również jako sala konferencyjna, sala szkoleniowa bądź też sala bankietowa.
ARANZACJA WNETRZ MINI BROWARU Z RESTAURACJA
Kolorystyka mebli bazuje na drewnie i jego wariacjach. Akcenty w wyrazistym, charakternym kolorze pomarańczowym wyróżniają tą sale na tle innych wnętrz browaru.
Dodatkowo w sali przewidziany został okazałych rozmiarów rzutnik
ARANZACJA RESTAURACJI BROWAR LUBICZ W KRAKOWIE
Przestawiamy Państwu zrealizowany projekt restauracji wraz z mini browarem przy ulicy Lubicz 17 w Krakowie. Restauracja mieści się w budynku dawnej słodowni i obejmuje trzy poziomy, w tym również podziemną część obiektu, w której znajduje się główna leżakownia warzonego piwa.
Na przedstawionym obrazku widnieje warzelnia – główne urządzenie instalacji browarniczej, które zostało wyeksponowane przy strefie wejściowej.
PROJEKT OGRODKA CALOROCZNEGO Z FUNKCJA GASTRONOMICZNA
Strefę wejściową do budynku stanowi ogródek całoroczny zlokalizowany przed rzeczoną słodownią. Ściany ogródka zostały maksymalnie przeszklone otwierając się na atrakcyjny, wewnętrzny dziedziniec, co zachęca potencjalnego klienta do odwiedzenia lokalu.
POMYSL NA OGRODEK PIWNY PROJEKT OGRODKA PRZY RESTAURACJI
Wnętrze w oryginalny sposób łączy ze sobą naturalne materiały w postaci drewna, stylizowanej historycznie kostki brukowej oraz czerwonej cegły. Całość uzupełniają stylizowane lampy oraz elementy szaty roślinnej.
Dodatkowo w ogrodzie całorocznym przewidziano wewnętrzy plac zabaw dla dzieci.
PROJEKT WNETRZ MINI BROWARU URZADZENIA BROWARNICZE WE WNETRZU RESTAURACJI
W drugiej części piwnic znajduje się leżakownia i fermentowania piwa. Dzięki zastosowaniu przeszklenia na całą wysokość pomieszczeń, możemy podziwiać pokaźne tanki leżakowe i podglądać jak wygląda proces produkcji trunków, które właśnie spożywamy.
ARANZACJA ANTRESOLI W LOKALU GASTRONOMICZNYM ANTRESOLA W RESTAURACJI
Nad pomieszczeniami tanków leżakowych zaprojektowana została antresola. Zróżnicowanie poziomów i powstanie drugiej kondygnacji bez wątpliwości uatrakcyjnia przestrzeń wnętrza.
Pozwala to również wykorzystać kubaturę piwnicy w sposób maksymalnie efektywny
POMYSL NA LADE BAROWA W HISTORYCZNYM WNETRZU
Bar zlokalizowany został w osi pomieszczenia i został opisany na rzucie koła. Lada została niekonwencjonalnie obudowana przy pomocy worków wypełnionych słodem, następnie spiętych za pomocą metalowej, czarnej siatki. Dopełnieniem tak powstałego baru jest kopuła, domykająca kompozycyjnie bryłę baru. Wszystkie elementy pozwoliły uzyskać niebanalny, atrakcyjny efekt wizualny.
ARANZACJA BARU W ZABYTKOWEJ PIWNICY
Piwnice dawnej słodowni robią wrażenie za sprawą wysokiego sklepienia i przestronności wnętrza. Pierwotne materiały w postaci czerwonej cegły i naturalnego kamienia zachwycają swoją prostotą i szczerością.
Wnętrze zostało zaprojektowane tak, by uszanować, a nawet podkreślić historyczne walory piwnicy.
POMYSL NA ORYGINALNA PORECZ Z RUR STALOWYCH
Na uwagę zasługuje detal w postaci poręczy balustrady wykonany z metalowych rur miedzianych imitujących przewody browarnicze.
Najwyższa kondygnacja to wysokie i jasne poddasze z piękną, odkrytą więźbą dachową. Stylizowane meble uzyskała ciemnobrązowy kolor, nawiązując tym samym do koloru historycznych elementów konstrukcyjnych. Na szczególną uwagę zasługuje wykończenie ścian znajdujących się poniżej stolarki okiennej.
Znalazły się tam dekoracje w postaci drewnianych ram, wypełnionych na zmianę ekskluzywną, pikowaną tapicerką oraz eleganckim, frezowanym lustrem.